Spänning I Skogen

 
Det är så otroligt skönt att vara ute och rida nu när snön äntligen är borta och det är torrt på marken.  Jag började ju rida Stanny i slutet av augusti och om jag minns rätt så var jag inte ute i skogen så mycket i början och sen kom kylan så det är först NU som jag känner att jag verkligen njuter när jag vi är ute i skogen.  Jag har blivit mycket modigare den senaste tiden också och vågat mig bort från de vanliga ridvägarna och in på lite mindre stigar vilket är jättekul och spännande.
När jag var ute i onsdags så vart det dock lite för mycket spänning. Vi blev nämligen jagade av en hund. Eller jagade är väl att ta i men vi var iallafall och skrittade i skogen, helt plötsligt sätter Stanny av i galopp, jag märker att nått skrämt honom men jag får snabbt stopp på honom och när jag vänder mig om så står det en hund där. Stanny har blivit jagad av hundar förut och har därför inte varit så förtjust i dom men nu var han jätteduktig och stod lugnt och fint trots att hunden skällde på oss.
Jag väntar på att ägaren ska komma. Jag hör honom vissla och ropa men jag ser ingen och tillslut så springer hunden iväg och vi rider vidare.
 
Hur reagerar ni på hundar som springer lösa?
 
I den här situationen så kände jag att vi var i skogen och där ska man få ha sin hund lös (så länge den är lydig). Hade Stanny blivit panikslagen och stressad och om hunden verkligen hade jagat oss hade jag nog blivit mer irriterad. Nu vart Stanny rädd för att hunden plötsligt dök upp, på samma sätt som han blev rädd för en anka tidigare i veckan.. =) Sen vart han direkt lugn och vi kunde rida vidare utan problem.
 
Jag var ändå ganska glad att det här hände. Både jag och Stanny lärde oss nått och jag känner mig faktiskt lite tryggare när jag rider i skogen nu när jag vet hur han kan reagera. =)